ανακοινωσεις


09/12/2018

Το Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας του Τομέα Γεωγραφίας & Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος και ο Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων, στα πλαίσια της σειράς διαλέξεων με καλεσμένους επιστήμονες σχετικούς με την Ωκεανογραφία, σας προσκαλούν στη διάλεξη του Paul Grant από τη Mercator Consulting LLC, με θέμα: «The Role of Geology in Marine Engineering: an Engineer’s Perspective«.
Η διάλεξη θα γίνει την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 15:00 στην αίθουσα Γ9 του Τομέα Γεωγραφίας και Κλιματολογίας, στον 1ο όροφο του τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη της δράσης, Επ. Καθ. Νομικού Π., στο mail evinom@geol.uoa.gr.


01/12/2018

Το Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας του Τομέα Γεωγραφίας & Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος και ο Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων, στα πλαίσια της σειράς διαλέξεων με καλεσμένους επιστήμονες σχετικούς με την Ωκεανογραφία, σας προσκαλούν στη διάλεξη της Alexandra Huff από το U.S. Geological Survey, Astrogeology Science Center, με θέμα: «Bridging Land, Sea, and Space through Geologic Mapping«.
Η διάλεξη θα γίνει την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 15:00 στην αίθουσα Γ9 του Τομέα Γεωγραφίας και Κλιματολογίας, στον 1ο όροφο του τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη της δράσης, Επ. Καθ. Νομικού Π., στο mail evinom@geol.uoa.gr.


Newsletter Νοεμβρίου 2018 (ii)

Προσφορά εργασίας / Μεταπτυχιακών σπουδών / Υποτροφίες Εκπαιδευτικοί ερευνητικοί πλόες για μεταπτυχιακούς φοιτητές (Masters ή PhD) από το Partnership for Observation of the Global Ocean.
Πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 30 Νοέμβρη 2018
Θέση Αναπληρωτή Καθηγητή / Καθηγητή στο Åbo Akademi University (Φινλανδία) σε Marine and Aquatic Research (μόνιμη θέση)
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 30 Νοέμβρη 2018
Από το Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ αναζητούν σχετικούς επιστήμονες για την κάλυψη θέσεων Υπευθύνων Πεδίου.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 31 Γενάρη 2019
18μηνη θέση post doc στο University of Oxford (Deaprtment of Zoology) για «tropical marine invertebrate taxonomist»
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 7 Δεκέμβρη 2019
Συνέδρια / Σεμινάρια / Συναντήσεις H ομάδα του LIFE DEBAG, σας προσκαλεί στην τελική ημερίδα του έργου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου 2018, ώρες 9:30 – 17:30, Αιόλου 93, Μέγαρο Μελά.
Πληροφορίες εδώ.

15/11/2018

ο Καθηγητής Γιώργος Παπαθεοδώρου, μέλος του Συλλόγου Eλλήνων Ωκεανογράφων, συμμετέχει στην Συνέντευξη Τύπου του «Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον» και της επικοινωνιακής καμπάνιας για τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης. Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 20 Νοέμβρη, στις 12:00 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης βρίσκεται εδώ.


12/11/2018

Το Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας του Τομέα Γεωγραφίας & Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος και ο Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων, στα πλαίσια της σειράς διαλέξεων με καλεσμένους επιστήμονες σχετικούς με την Ωκεανογραφία, σας προσκαλούν στη διάλεξη της Dr. Katerina Petronotis από το Ιnternational Ocean Discovery Program, με θέμα: «Advances in Earth Science through Scientific Ocean Drilling«.

Η διάλεξη θα γίνει την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 15:00 στην αίθουσα Γ9 του Τομέα Γεωγραφίας και Κλιματολογίας, στον 1ο όροφο του τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη της δράσης, Επ. Καθ. Νομικού Π., στο mail evinom@geol.uoa.gr.


Newsletter Νοεμβρίου 2018

Προσφορά εργασίας / Μεταπτυχιακών σπουδών / Υποτροφίες Μία θέση επίκουρου καθηγητή, για επιστήμονες με διδακτορικό στη Θαλάσσια Γεωλογία από το Πανεπιστήμιο του North Carolina.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 15 Ιανουαρίου 2019.
Περισσότερα εδώ.
2 θέσεις επίκουρου καθηγητή, για επιστήμονες με διδακτορικό σχετικό με θαλάσσιες επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Ταιβάν.
Πληροφορίες για τις θέσεις εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 25 Δεκέμβρη
30 θέσεις διδακτορικών για διάφορες ειδικότητες, στους τομείς «Earth, Environmental and Life Sciences» στη Μεγάλη Βρετανία.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 7 Ιανουαρίου 2019
Περισσότερα εδώ.
Μια θέση Post-Doc στη Θαλάσσια Επιστήμη / Θαλάσσια Οικολογία, από το Ulster University στη Β. Ιρλανδία.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 7 Ιανουαρίου 2019
Περισσότερα εδώ.
2 θέσεις για τη Γενική Διεύθυνση Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με έδρα τις Βρυξέλλες, στις ακόλουθες κατηγορίες:
1. Επιστήμονες και διαχειριστές του τομέα της αλιείας
2. Επιθεωρητές και εμπειρογνώμονες του ελέγχου της αλιείας.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 12 Δεκεμβρίου
Περισσότερα εδώ.
Συνέδρια / Σεμινάρια / Συναντήσεις Το ΕΛΚΕΘΕ διοργανώνει την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, 09:00, στο Divani Palace Acropolis, workshop με θέμα “the environmental impact of Marine Renewablel Energy in MED coastal, insular and marine areas” στα πλαίσια του έργου Interreg MED PELAGOS.
Πληροφορίες και εγγραφή εδώ.

Newsletter Οκτωβρίου 2018

Δράσεις με συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ωκεανογράφων Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το summerschool που διοργανώθηκε στα πλαίσια του Ερευνητικού Προγράμματος Erasmus+ «3DTeLC: Bringing the 3D World into the Classroom: a New Approach to Teaching, Learning and Communicating the Science of Geohazards in the Terrestrial and Marine environments», στη Σαντορίνη, 12-21 Οκτωβρίου, με συμμετοχή του ΣΕΩΚ. Φωτογραφίες της δράσης μπορείτε να δείτε εδώ.
Προσφορά εργασίας / Μεταπτυχιακών σπουδών / Υποτροφίες Fully funded 4-year PhD position in “Diversification on coral reefs” από το Πανεπιστήμιο του Groningen, Ολλανδία.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 6 Δεκέμβρη
Περισσότερα εδώ.
2 θέσεις που αφορούν σε «Geospatial Software Developer» και «Ocean Risk Researcher» από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Πληροφορίες για την πρώτη θέση εδώ.
Πληροφορίες για τη δεύτερη θέση εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 19 Νοέμβρη
Συνέδρια / Σεμινάρια / Συναντήσεις Συνέδριο με θέμα Future Oceans2 από το Integrated Marine Biosphere Research, 17-21 Ιουνίου 2019, Brest, Γαλλία.
Καταληκτική ημερομηνία: 1 Δεκέμβρη.
Περισσότερα εδώ.
Δωρεάν Σεμινάριο e-learning με θέμα «Βιοτουρισμός-Φύση, Οικονομία και Καινοτομία» από τη Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής, διάρκειας 5 εβδομάδων (19/11-21/12).
Εγγραφή εδώ έως 16 Νοεμβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Σχολείο Υποβρύχιας Φωτογραφίας με εκπαιδευτή το Γιάννη Ίσσαρη, από το καταδυτικό κέντρο Aqualized dive adventures.
Έναρξη σχολείου 4 Νοέμβρη.
Πληροφορίες εδώ.
Διάφορα Νέα δεδομένα Βαθυμετρίας υψηλής ανάλυσης (DTM) για τις θάλασσες της Ευρώπης, από το EMODnet.
Πρόσβαση στα δεδομένα από εδώ.
 Νέο ντοκιμαντέρ του Pierre-Yves Cousteau για την περιβαλλοντική κατάσταση του θαλάσσιου χώρου της Σαντορίνης.
Παγκόσμιος διαγωνισμός με τίτλο «Shell Ocean Discovery XPRIZE» για την ταχύτερη χαρτογράφηση πυθμένα μεγάλου βάθους από την XPRIZE στο Μεσσηνιακό κόλπο, ανοιχτά της Καλαμάτας.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Newsletter Σεπτεμβρίου 2018

Δράσεις με Συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ωκεανογράφων Αυτήν την Παρασκευή, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, στο σταθμό του Μετρό »Ελληνικό», ερευνητές του ΣΕΩΚ παρουσιάζουν σε μικρούς και μεγάλους επιστημονικά όργανα που χρησιμοποιούνται στο ύπαιθρο, μαζί με φωτογραφίες από το πεδίο της εργασίας τους. Η παρουσία μας  εντάσσεται στη δράση Mind the Lab. Σας περιμένουμε!
Συμμετοχή του ΣΕΩΚ στο summerschool που διοργανώνει το Ερευνητικό Πρόγραμμα Erasmus+ «3DTeLC: Bringing the 3D World into the Classroom: a New Approach to Teaching, Learning and Communicating the Science of Geohazards in the Terrestrial and Marine environments», στη Σαντορίνη, 12-21 Οκτωβρίου.
Προσφορά εργασίας /
Μεταπτυχιακών σπουδών / Υποτροφίες
Θέσεις Γεωλόγου Ωκεανογράφου και Χημικού Ωκεανογράφου στο πανεπιστήμιο της South Florida.
Απαραίτητο προσόν και για τις δύο θέσεις: Διδακτορικό στον ανάλογο κλάδο.
Περισσότερα εδώ.
Έξι υποτροφίες σε μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στο εξ αποστάσεως αγγλόφωνο Πρόγραμμα «MSc in Sustainable Agriculture and Business».
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Χορήγηση έκπτωσης στα μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για την παρακολούθηση επιμορφωτικών σεμιναρίων με τίτλο «Βιολογικές Εφαρμογές & Διδακτική της Βιολογίας» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Συνέδρια / Σεμινάρια / Συναντήσεις Συνέδριο με θέμα Marine Research and Knowledge in support of Policy Making and Society, στις 25 Οκτωβρίου 2018 , στο Ponta Delganda, Azores. Διοργάνωση: EurOcean.
Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ) ανακοινώνει ότι από τον Οκτώβριο 2018 θα οργανώσει για τους/τις φίλους/ες του νέα τμήματα δωρεάν εκμάθησης της ρωσικής, της ιταλικής, της γαλλικής, της ισπανικής και της γερμανικής γλώσσας.
Καταληκτική ημερομηνία: Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018.
Περισσότερα εδώ.

Newsletter Ιουλίου 2018

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ωκεανογράφων
Λόγω των δυσάρεστων στιγμών που ζούμε αυτό τον καιρό, αντί ευχών για καλό καλοκαίρι, επισυνάπτουμε διαδραστικό χάρτη που βρήκαμε στο διαδίκτυο* με τα σημεία στα οποία μπορούμε να προσφέρουμε πράγματα στους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής, ή να βοηθήσουμε ως εθελοντές όπου χρειάζεται. Με την ευκαιρία, να σας θυμήσουμε ότι λόγω των συνεχώς αυξημένων αναγκών για αίμα, λόγω καλοκαιριού, καλό θα ήταν όσοι και όσες μπορούν να δώσουν αίμα, να το κάνουν στα αντίστοιχα νοσοκομεία.
Ο χάρτης είναι προσβάσιμος εδώ
*ο χάρτης με τα σημεία βρέθηκε εδώ

Το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ωκεανογράφων


Newsletter Μαΐου 2018

Προσφορά εργασίας /

Μεταπτυχιακών σπουδών

Θέση PhD στο Sorbonne University, Paris, στο αντικείμενο των υποθαλάσσιων κατολισθήσεων στην Alboran Sea.
Καταληκτική ημερομηνία: Τέλος Μαΐου 2018.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Τριετής θέση PhD στο La Rochelle της Γαλλίας, με αντικείμενο «Hydro-sedimentary dynamics of the pre-littoral zone».
Καταληκτική ημερομηνία: 4/06/2018.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Θέση PhD στο Μόναχο, Γερμανία, στο αντικείμενο biodiversity and genome informatics, μέσω του προγράμματος IGNITE (Marie Curie).
Καταληκτική ημερομηνία: Τέλος Μαΐου 2018.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Διετής θέση PostDoc στο Lyell Centre, Heriot-Watt University, Edinburgh, Σκωτία, με αντικείμενο marine biology.
Καταληκτική ημερομηνία: Τέλος 8 Ιουνίου 2018.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Συνέδρια / Σεμινάρια / Συναντήσεις Στα πλαίσια του προγράμματος Interreg MED PELAGOS (Promoting innovative nEtworks and cLusters for mArine renewable energy synerGies in mediterranean cOasts and iSlands), την Παρασκευή 25 Μαϊου 2018 θα πραγματοποιηθεί Workshop με θέμα “Spatial planning, Coastal Zone management and social acceptance of MRE”. Θα διαρκέσει από τις 09.00 έως τις 13.00 και θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης, Ακαδημίας 50 (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων).
Ο Πρόεδρος του ΣΕΩΚ, καθηγητής Σεραφείμ Πούλος, θα συμμετάσχει με την παρουσίαση με θέμα: Beach zone sustainability and the development of offshore wind mills, as aspects of spatial planning and integrated coastal zone management
Θα βρείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ.
Συνέδριο με τίτλο «Marine sands as a precious resource», 1η Ιουνίου 2018, Museum of Natural Sciences, Vautierstraat 29, Brussels.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με εγγραφή πριν τις 26 Μαΐου.

Newsletter Απριλίου 2018

Προσφορά εργασίας /

Μεταπτυχιακών σπουδών

Η εταιρία Weathernews, με έδρα τη Δανία προσλαμβάνει επιστήμονα για την πλήρωση της θέσης «Marine Weather Risk Communicator (Weathernews Europe)». Η θέση είναι για ένα χρόνο, με πιθανότητα ανανέωσης ή και μόνιμης θέσης.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Τετραετής θέση PhD για Βιολόγους, Περιβαλλοντολόγους και Θαλάσσιους επιστήμονες, στα πλαίσια του προγράμματος «Autonomous and cabled underwater sensor networks applied to remote monitoring of biological indicators» με έδρα τη Βαρκελώνη.
Καταληκτική ημερομηνία: 18 Ιουνίου 2018.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Διετής θέση PostDoc στο Πανεπιστήμιο της California για Επιστήμονες του Περιβάλλοντος.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Συνέδρια / Σεμινάρια / Συναντήσεις Ο Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων και η Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής διοργανώνουν Σεμινάριο Βασικών Αρχών Ναυαγοσωστικής – Πρώτων Βοηθειών την Τετάρτη 9 Μαΐου, 16:15 – 18:00 στο Αμφιθέατρο Δρακόπουλος, 1ος όροφος Tμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, ΕΚΠΑ, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.
Η παρακολούθηση του Σεμιναρίου είναι δωρεάν για κάθε ενδιαφερόμενο/η, με ελεύθερη συνεισφορά για την κάλυψη των εξόδων των Εκπαιδευτών
Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Δείτε την αφίσα του Σεμιναρίου εδώ.
Ακολουθήστε και κυκλοφορήστε την εκδήλωση στο Facebook εδώ.
Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία GIS διοργανώνουν στο ΓΠΑ τον μήνα Μάιο 2018, κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων – συζητήσεων και διαδραστικών παρουσιάσεων – συμμετοχών με γενικό θέμα: «Γεωχωρικές Προσεγγίσεις και Εξελίξεις στη Γεωργία και στο Περιβάλλον»
Δείτε το πρόγραμμα εδώ.
Διάφορα Δείτε εδώ την τελική μελέτη του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. για τις επιπτώσεις της ρύπανσης που προκλήθηκε από το ναυάγιο του Δ/Ξ “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”, Ν.Π. 11763, στο Σαρωνικό Κόλπο.
Δείτε την πλατφόρμα ODYSSEA, μία υπηρεσία που σχεδιάστηκε με τη συμμετοχή 28 συμμετεχόντων εργαστηρίων από 14 χώρες (6 εκτός Ε.Ε.), με σκοπό να παρέχει εξατομικευμένη πληροφόρηση σε θέματα επιχειρησιακής πρόγνωσης καιρού και συνθηκών της θάλασσας σε επιχειρήσεις με δραστηριότητα στη θάλασσα.
Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ναυτικής Αεροπορίας διοργανώνει διάλεξη με θέμα «Κύματα Τσουνάμι μέτρα προστασίας» την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00 στην αίθουσα «Ρήγας Φεραίος» του Πολεμικού Μουσείου, με διαλέκτη το μέλος του ΕΣΝΑ Υποναύαρχο (εα) Συμεών Κωνσταντινίδη, πτυχιούχο Ωκεανογραφίας – Μετεωρολογίας.
Το Pint of Science έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα  ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται σε 21 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε μέρα, από τις 14 έως τις 16 Μαΐου, 5 bar στην Αθήνα, εκτός από ποτά θα προσφέρουν και επιστημονική γνώση από τις 19:00 μέχρι τις 23:00, με ελεύθερη είσοδο.
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.