ανακοινωσεις

05 Ιουλίου 2021

Διαδικτυακή ημερίδα από το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ, με τίτλο “Μπορούμε να μηδενίσουμε τη ρύπανση από πλαστικά στις θάλασσές μας;

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021, ώρα 10:00 – 13:30, μέσω ΖOOM.

Απαραίτητη εγγραφή εδώ

Βρείτε την πρόσκληση εδώ

Βρείτε το πρόγραμμα εδώ


23 Φεβρουαρίου 2021

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ωκεανογράφων,
Η φετινή χρονιά είναι χρονιά εκλογών για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Tο απερχόμενο Δ.Σ. συνήλθε σε πλήρη απαρτία την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και συζήτησε τη διαδικασία με την οποία θα διεξαχθούν οι εκλογές λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω του COVID-19.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης ορίστηκε η 9η Μαρτίου και ώρα 18:00, μέσω της πλατφόρμας zoom.

Σε εύλογο χρόνο θα σταλεί στα μέλη του Συλλόγου link με το οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν στη Συνέλευση.

Ελπίζουμε σε μια μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση, καθώς και στη συμμετοχή σας στις επερχόμενες εκλογές, ως ψηφοφόροι αλλά και υποψήφιοι/ες, με στόχο την ανανέωση και ενδυνάμωση του Συλλόγου μας.


1 Οκτωβρίου 2020

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του “BLUECOAST”, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι η Έκθεση Ψηφιακής Φωτογραφίας “Γαλάζιος Πολιτισμός” είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://blueculturehub.nmp-zak.org. Η πρωτοβουλία διοργάνωσης της έκθεσης έλαβε χώρα στο πλαίσιο του έργου «Κλιματικά-Έξυπνες παράκτιες πρακτικές για τη Γαλάζια Διακυβέρνηση» -BLUECOAST, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA CBC «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020». Πληροφορίες για το έργο θα βρείτε στο http://bluecoast-cbc.eu/.

Το θέμα της έκθεσης είναι ο «Γαλάζιος Πολιτισμός» της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Αλβανίας εστιάζοντας στη Ζάκυνθο και τη Χιμάρα. Οι δύο χώρες γεφυρώθηκαν με την ευκαιρία αυτής της μοναδικής έκθεσης αφιερωμένης στην ομορφιά και το μυστήριο της θαλάσσιας ζωής, την παράκτια και νησιωτική κληρονομιά, την προώθηση της αρχέγονης σύνδεσης του ανθρώπου με τη θάλασσα.

Οι συμμετοχές περιλαμβάνουν πλούσιο φωτογραφικό υλικό από ευαισθητοποιημένους πολίτες και διακεκριμένους ερευνητές σημαντικών φορέων όπως: του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Ζακύνθου, το Σύλλογο Ελλήνων Ωκεανογράφων, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Club UNESCO Ζακύνθου, το Μουσείο Χέλμη Φυσικής Ιστορίας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λιθακιάς Ζακύνθου, το UNDP Albania, η Biopolitics International Organisation, το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης AVANTGARDE, ο Δήμος Χιμάρας, η ΜΚΟ Flag Pine, η Ερμής productions, η Himara Seas The Day, η Περιφερειακή Διοίκηση Προστατευόμενων περιοχών της Περιφέρειας Vlora και η Regional Directorate of Cultural Heritage Vlore.

Σε συνέχεια της Ψηφιακής Έκθεσης Φωτογραφίας, θα πραγματοποιηθεί η διάθεση 800 έντυπων αντιγράφων μέρους των εκθεμάτων και η μόνιμη έκθεσή τους σε δημόσιους χώρους υψηλής επισκεψιμότητας στην Ελλάδα και την Αλβανία. Το ψηφιακό άλμπουμ φωτογραφιών της έκθεσης θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://blueculturehub.nmp-zak.org


31 Αυγούστου 2020

 


20 Ιουνίου 2020

Στα πλαίσια του έργου «Climate-Smart Coastal Practices for Blue governance” – BLUECOAST, του προγράμματος Interreg IPA CBC “Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020”, με συνεργαζόμενους φορείς:
– Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου (συντονιστής)
– Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου
– Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας
– Αλβανική Εθνική Αρχή για τις Ακτές
– Δήμος Χιμάρας
– Ιόνιο Πανεπιστήμιο

πραγματοποιείται το δωρεάν διαδικτυακό πρόγραμμα «Κλιματική Αλλαγή και Γαλάζια Ανάπτυξη».

Εγγραφές: 18 Ιουνίου – 6 Ιουλίου 2020
Διάρκεια: 6 Ιουλίου – 30 Αυγούστου 2020

Το πρόγραμμα εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους η κλιματική αλλαγή απειλεί τις θάλασσες και τους ωκεανούς μας και παρουσιάζει λύσεις και προτάσεις για να επιτευχθεί μια καινοτόμος και βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία. Παρουσιάζονται επίσης διεθνείς καλές πρακτικές και παραδείγματα για την ορθή διαχείριση των θαλάσσιων πόρων και την προστασία της βιοποικιλότητας.

Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Αφίσα του προγράμματος: ελληνικάenglish

Μπορείτε να κυκλοφορήσετε την πρόσκληση όπου θεωρείται ότι μπορεί να υπάρχει ενδιαφέρον.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και την εξέλιξή του:
Website: bluecoast-cbc.eu   |   email: info_bluecoast@ionio.gr    |
Facebook: https://www.facebook.com/BlueCoast-Interreg-748519055512197/


26 Μαΐου 2020

Special Issue από το περιοδικό Water (I.F. 2.524) με τίτλο “Coastal and Continental Shelf Dynamics in a Changing Climate“.
Editors του ειδικού τεύχους είναι τα μέλη του Δ.Σ. Πούλος Σεραφείμ και Καψιμάλης Βασίλειος, μαζί με το Δρ. Παναγιωτόπουλο Ιωάννη.

Deadline για abstracts: 30 Σεπτεμβρίου 2020.
Deadline για κείμενο: 21 Μαρτίου 2021.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


4 Μαΐου 2020

Αγαπητά μέλη, στο παρακάτω λινκ θα βρείτε τη θέση του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Ωκεανογράφων για την κατάθεση προς ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις»

Σας καλούμε να διαβάσετε το κείμενο και, αν συμφωνείτε, να υπογράψετε στα αναφερθέντα ψηφίσματα και να συμμετάσχετε ενεργά στα καλέσματα για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ανά την Ελλάδα, τηρώντας φυσικά τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Περιβαλλοντικό νομοσχέδιο – θεση Δ.Σ. ΣΕΩΚ


Newsletter Μαρτίου 2020

Αγαπητά μέλη, τον τελευταίο καιρό ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα, θάρρος και, κυρίως, υπομονή. Το newsletter αυτού του μήνα δεν αποτελείται από νέα σχετικά με την Ωκεανογραφία. Αντ’ αυτού περιέχει μια λίστα με πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όλοι στο σπίτι μας, αυτές τις μέρες του υποχρεωτικού εγκλεισμού. Εννοείται ότι μπορείτε να κοινοποιήσετε τη λίστα όπου θεωρείτε ότι μπορεί να φανεί χρήσιμη. Αποτελείται από links με προτάσεις για ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, βιβλία, εικονικές περιηγήσεις και δραστηριότητες για παιδιά, που προσφέρονται δωρεάν. Ελπίζουμε να βρείτε κάποια από αυτά τα links ενδιαφέροντα και να επανέλθουμε το συντομότερο στην καθημερινότητά μας.

Μέχρι τότε αποφεύγουμε τις περιττές εξόδους, ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής, επικοινωνούμε (τηλεφωνικά ή διαδικτυακά) συχνότερα με τους ανθρώπους μας και πάνω απ’ όλα κρατάμε την ψυχραιμία μας.

Κατεβάζετε τη λίστα από εδώ


Ο Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων σας προσκαλεί στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας – ετήσιας Γενικής Συνέλευσης για το 2020. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 18:00 στο κτήριο του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Παλαιό Πανεπιστήμιο, Θόλου 5, στην Πλάκα).
Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία σχετική με το αντικείμενο της Ωκεανογραφίας. Η εκδήλωση για φέτος αφιερώνεται στο πρόγραμμα Erasmus+ στο οποίο συμμετέχει ο ΣΕΩΚ και έχει τίτλο « 3DTeLC – Φέρνοντας τον τρισδιάστατο κόσμο στην τάξη: μια νέα προσέγγιση στην εκπαίδευση, τη μάθηση και την κοινωνία της επιστήμης για τους γεωκινδύνους στο χερσαίο και το θαλάσσιο περιβάλλον». Ομιλητές θα είναι οι Παρασκευή Νομικού, Όθωνας Βλασσόπουλος, Βαρβάρα Αντωνίου, Κατερίνα Καρδιτσά και Σεραφείμ Πούλος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το υποβρύχιο ROV Jason (BLUE ROV2) αλλά και να περιηγηθούν εικονικά α) σε ένα παλιό ορυχείο στη Σαντορίνη και β) στον υποθαλάσσιο χώρο της Σαντορίνης, καθώς και να εκτελέσουν διάφορες μετρήσεις σε περιβάλλον VR.
Όπως πάντα, η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή για το κοινό.

Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί.


ενημερωτική επιστημονική εκδήλωση με θέμα ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, 10:00-14:00 στο Κτήριο Κωστής Παλαμάς, Ακαδημίας και Σίνα 48, Αθηνα. Η εκδληλωση διοργανώνεται από το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ωκεανογραφία και Διαχείριση Θαλασσίου Περιβάλλοντος.

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ


Newsletter Ιανουαρίου 2019

Προσφορά εργασίας / Μεταπτυχιακών σπουδών / Υποτροφίες Partnership for Observation of the Global Ocean (POGO) and Scientific Committee on Oceanic Research (SCOR) Visiting Fellowship 2019 για Υποψήφιους Διδάκτορες και Post-Doc στο χώρο της Ωκεανογραφίας.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 30 Απριλίου 2019
Mail που ήρθε στο inbox για υποτροφία PhD από τον Jeff Hansen, Assistant Professor, School of Earth and Environment, UWA:
The University of Western Australia (UWA) with colleagues from the Water Research Laboratory at the University of New South Wales has recently commenced a project to develop the framework for a coastal erosion and inundation early warning system based on continually coupled observations and numerical model forecasts. We are seeking a PhD student to work with the UWA team and conduct fundamental research related to beach and coastal processes in Western Australia based on both observations (e.g. ARGUS imagery, UAV surveys, in situ instrumentation) and numerical modelling. The improved process understanding will underpin the early warning system framework.Interested candidates are asked to submit a CV and brief summary of their research interest and experience. Suitably qualified candidates will then be invited to apply for a UWA Research Training Program PhD Scholarship which provides a tuition waiver and living stipend (approx. $30k AUD annually). Competitive candidates with have an undergraduate or MS in Oceanography, Coastal Engineering or a related field and have previous research experience.Please submit CVs and research summaries by 26 March to:
Jeff Hansen (jeff.hansen (at) uwa.edu.au), Ryan Lowe (ryan.lowe (at) uwa.edu.au), or Mike Cuttler (michael.cuttler (at) uwa.edu.au).
Θέσεις εργασίας με ωκεανογραφικό ενδιαφέρον από το IFREMER.
Πληροφορίες εδώ.
Διετές συμβόλαιο Τemporary Project Coordinator – Copernicus Marine Biogeochemistry, στο Oranmore, Ιρλανδία.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 2 Απριλίου 2019
Υποτροφία προς προ- και μεταπτυχιακούς φοιτητές για fisheries science and management από το Marine Stewardship Council.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 7 Απριλίου 2019
Συνέδρια / Σεμινάρια / Συναντήσεις International Biodiversity & Ecology Sciences Symposium (BioEco2019), 26-28 Σεπτεμβρίου 2019, Κων/πολη, Τουρκία.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία για abstracts: 20 Αυγούστου 2019
5th International PhD-student course in DOCUMENTATION TECHNIQUES FOR SCIENTIFIC DIVERS 2019, 11-23 Αυγούστου 2019, Fiskebäckskil, Σουηδία. Διοργάνωση: Kristineberg Station, Department of Marine Sciences, University of Gothenburg
Κόστος Συμμετοχής: 150 ευρώ + έξοδα μεταφοράς.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 20 Απριλίου 2019
7th International Symposium on Deep-Sea Corals, Cartagena, Colombia – 29 Ιουλίου-2 Αυγούστου 2019
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία πρόωρης εγγραφής και κατάθεσης Abstract: 16 Απριλίου 2019
54th European Marine Biology Symposium, Δουβλίνο, 25-29 Αυγούστου 2019
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης Abstract: 3 Απριλίου 2019
Διάφορα Δραματικό βίντεο με το πρόσφατο φαινόμενο μαζικής θνησιμότητας της Πίνας (Pinna nobilis) στις ακτές της Ελλάδας, αλλά και στις ακτές μεσογειακών χωρών.
Το βίντεο είναι από τον λογαριασμό του Δρ. Γιάννη Ίσσαρη, Ερευνητή στο Ελ.Κε.Θ.Ε.

Κοπή πίτας – Γενική Συνέλευση ΣΕΩΚ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων σας προσκαλεί στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας – ετήσιας Γενικής Συνέλευσης για το 2019. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο κτήριο του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Παλαιό Πανεπιστήμιο, Θόλου 5, στην Πλάκα).

Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία σχετική με το αντικείμενο της Ωκεανογραφίας. Προσκεκλημένος ομιλητής για φέτος είναι ο Δρ. Γιάννης Ίσσαρης, Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας ΕΛΚΕΘΕ. Η ομιλία του Δρ. Ίσσαρη έχει τίτλο «Η Υποβρύχια Φωτογραφια στη Θαλάσσια Ερευνα – Σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στην ποσοτική μελέτη του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Ωκεανογράφων


Newsletter Ιανουαρίου 2019

Προσφορά εργασίας / Μεταπτυχιακών σπουδών / Υποτροφίες Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς, αγγλόφωνο, εντατικό και μονοετές, με θέμα “Sustainability and Quality in Marine Industry”  και εξειδικεύσεις “Blue Growth” και “Quality in shipping”.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 15 Ιανουαρίου
2 θέσεις postdoc από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης:
Geospatial Software Developer (Vacancy ID: 138647) και Marine Geospatial Modeller (Vacancy ID: 138648)
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 1 Φεβρουαρίου
Θέση «Research Scientist – Climate Change and Water» από το Environmental Agency, UK, στο Bristol.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 20 Ιανουαρίου
Συνέδρια / Σεμινάρια / Συναντήσεις Θερινό σχολείο στο Πόρτο Χέλι, 19-23 Αυγούστου, με θέμα «Submerged Prehistoric Landscapes”, για αρχαιολόγους και γεωεπιστήμονες, από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 15 Ιουνίου
Training school μέσω του Medsalt, με θέμα «The Messinian Salinity Crisis from a fieldwork perspective», 22-27 Απριλίου στο Sorbas, Ισπανία, για διδακτορικούς φοιτητές και νέους επιστήμονες.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 15 Ιανουαρίου
Συνέδριο «6th International Conference on Energy, Sustainability and Climate Change, ESCC 2019» στα Χανιά, 3-5 Ιουνίου.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής περιλήψεων: 15 Μαρτίου
54ο European Marine Biology Symposium στο Δουβλίνο, 25-29 Αυγούστου 2019
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής περιλήψεων: 3 Απριλίου

22/12/2018

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων σας εύχεται καλά Χριστούγεννα και ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2019!


09/12/2018

Το Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας του Τομέα Γεωγραφίας & Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος και ο Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων, στα πλαίσια της σειράς διαλέξεων με καλεσμένους επιστήμονες σχετικούς με την Ωκεανογραφία, σας προσκαλούν στη διάλεξη του Paul Grant από τη Mercator Consulting LLC, με θέμα: “The Role of Geology in Marine Engineering: an Engineer’s Perspective“.
Η διάλεξη θα γίνει την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 15:00 στην αίθουσα Γ9 του Τομέα Γεωγραφίας και Κλιματολογίας, στον 1ο όροφο του τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη της δράσης, Επ. Καθ. Νομικού Π., στο mail evinom@geol.uoa.gr.


01/12/2018

Το Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας του Τομέα Γεωγραφίας & Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος και ο Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων, στα πλαίσια της σειράς διαλέξεων με καλεσμένους επιστήμονες σχετικούς με την Ωκεανογραφία, σας προσκαλούν στη διάλεξη της Alexandra Huff από το U.S. Geological Survey, Astrogeology Science Center, με θέμα: “Bridging Land, Sea, and Space through Geologic Mapping“.
Η διάλεξη θα γίνει την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 15:00 στην αίθουσα Γ9 του Τομέα Γεωγραφίας και Κλιματολογίας, στον 1ο όροφο του τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη της δράσης, Επ. Καθ. Νομικού Π., στο mail evinom@geol.uoa.gr.


Newsletter Νοεμβρίου 2018 (ii)

Προσφορά εργασίας / Μεταπτυχιακών σπουδών / Υποτροφίες Εκπαιδευτικοί ερευνητικοί πλόες για μεταπτυχιακούς φοιτητές (Masters ή PhD) από το Partnership for Observation of the Global Ocean.
Πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 30 Νοέμβρη 2018
Θέση Αναπληρωτή Καθηγητή / Καθηγητή στο Åbo Akademi University (Φινλανδία) σε Marine and Aquatic Research (μόνιμη θέση)
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 30 Νοέμβρη 2018
Από το Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ αναζητούν σχετικούς επιστήμονες για την κάλυψη θέσεων Υπευθύνων Πεδίου.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 31 Γενάρη 2019
18μηνη θέση post doc στο University of Oxford (Deaprtment of Zoology) για «tropical marine invertebrate taxonomist»
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 7 Δεκέμβρη 2019
Συνέδρια / Σεμινάρια / Συναντήσεις H ομάδα του LIFE DEBAG, σας προσκαλεί στην τελική ημερίδα του έργου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου 2018, ώρες 9:30 – 17:30, Αιόλου 93, Μέγαρο Μελά.
Πληροφορίες εδώ.

15/11/2018

ο Καθηγητής Γιώργος Παπαθεοδώρου, μέλος του Συλλόγου Eλλήνων Ωκεανογράφων, συμμετέχει στην Συνέντευξη Τύπου του “Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον” και της επικοινωνιακής καμπάνιας για τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης. Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 20 Νοέμβρη, στις 12:00 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης βρίσκεται εδώ.


12/11/2018

Το Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας του Τομέα Γεωγραφίας & Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος και ο Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων, στα πλαίσια της σειράς διαλέξεων με καλεσμένους επιστήμονες σχετικούς με την Ωκεανογραφία, σας προσκαλούν στη διάλεξη της Dr. Katerina Petronotis από το Ιnternational Ocean Discovery Program, με θέμα: “Advances in Earth Science through Scientific Ocean Drilling“.

Η διάλεξη θα γίνει την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 15:00 στην αίθουσα Γ9 του Τομέα Γεωγραφίας και Κλιματολογίας, στον 1ο όροφο του τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη της δράσης, Επ. Καθ. Νομικού Π., στο mail evinom@geol.uoa.gr.


Newsletter Νοεμβρίου 2018

Προσφορά εργασίας / Μεταπτυχιακών σπουδών / Υποτροφίες Μία θέση επίκουρου καθηγητή, για επιστήμονες με διδακτορικό στη Θαλάσσια Γεωλογία από το Πανεπιστήμιο του North Carolina.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 15 Ιανουαρίου 2019.
Περισσότερα εδώ.
2 θέσεις επίκουρου καθηγητή, για επιστήμονες με διδακτορικό σχετικό με θαλάσσιες επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Ταιβάν.
Πληροφορίες για τις θέσεις εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 25 Δεκέμβρη
30 θέσεις διδακτορικών για διάφορες ειδικότητες, στους τομείς «Earth, Environmental and Life Sciences» στη Μεγάλη Βρετανία.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 7 Ιανουαρίου 2019
Περισσότερα εδώ.
Μια θέση Post-Doc στη Θαλάσσια Επιστήμη / Θαλάσσια Οικολογία, από το Ulster University στη Β. Ιρλανδία.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 7 Ιανουαρίου 2019
Περισσότερα εδώ.
2 θέσεις για τη Γενική Διεύθυνση Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με έδρα τις Βρυξέλλες, στις ακόλουθες κατηγορίες:
1. Επιστήμονες και διαχειριστές του τομέα της αλιείας
2. Επιθεωρητές και εμπειρογνώμονες του ελέγχου της αλιείας.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 12 Δεκεμβρίου
Περισσότερα εδώ.
Συνέδρια / Σεμινάρια / Συναντήσεις Το ΕΛΚΕΘΕ διοργανώνει την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, 09:00, στο Divani Palace Acropolis, workshop με θέμα “the environmental impact of Marine Renewablel Energy in MED coastal, insular and marine areas” στα πλαίσια του έργου Interreg MED PELAGOS.
Πληροφορίες και εγγραφή εδώ.

Newsletter Οκτωβρίου 2018

Δράσεις με συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ωκεανογράφων Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το summerschool που διοργανώθηκε στα πλαίσια του Ερευνητικού Προγράμματος Erasmus+ «3DTeLC: Bringing the 3D World into the Classroom: a New Approach to Teaching, Learning and Communicating the Science of Geohazards in the Terrestrial and Marine environments», στη Σαντορίνη, 12-21 Οκτωβρίου, με συμμετοχή του ΣΕΩΚ. Φωτογραφίες της δράσης μπορείτε να δείτε εδώ.
Προσφορά εργασίας / Μεταπτυχιακών σπουδών / Υποτροφίες Fully funded 4-year PhD position in “Diversification on coral reefs” από το Πανεπιστήμιο του Groningen, Ολλανδία.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 6 Δεκέμβρη
Περισσότερα εδώ.
2 θέσεις που αφορούν σε «Geospatial Software Developer» και «Ocean Risk Researcher» από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Πληροφορίες για την πρώτη θέση εδώ.
Πληροφορίες για τη δεύτερη θέση εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 19 Νοέμβρη
Συνέδρια / Σεμινάρια / Συναντήσεις Συνέδριο με θέμα Future Oceans2 από το Integrated Marine Biosphere Research, 17-21 Ιουνίου 2019, Brest, Γαλλία.
Καταληκτική ημερομηνία: 1 Δεκέμβρη.
Περισσότερα εδώ.
Δωρεάν Σεμινάριο e-learning με θέμα «Βιοτουρισμός-Φύση, Οικονομία και Καινοτομία» από τη Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής, διάρκειας 5 εβδομάδων (19/11-21/12).
Εγγραφή εδώ έως 16 Νοεμβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Σχολείο Υποβρύχιας Φωτογραφίας με εκπαιδευτή το Γιάννη Ίσσαρη, από το καταδυτικό κέντρο Aqualized dive adventures.
Έναρξη σχολείου 4 Νοέμβρη.
Πληροφορίες εδώ.
Διάφορα Νέα δεδομένα Βαθυμετρίας υψηλής ανάλυσης (DTM) για τις θάλασσες της Ευρώπης, από το EMODnet.
Πρόσβαση στα δεδομένα από εδώ.
 Νέο ντοκιμαντέρ του Pierre-Yves Cousteau για την περιβαλλοντική κατάσταση του θαλάσσιου χώρου της Σαντορίνης.
Παγκόσμιος διαγωνισμός με τίτλο «Shell Ocean Discovery XPRIZE» για την ταχύτερη χαρτογράφηση πυθμένα μεγάλου βάθους από την XPRIZE στο Μεσσηνιακό κόλπο, ανοιχτά της Καλαμάτας.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Newsletter Σεπτεμβρίου 2018

Δράσεις με Συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ωκεανογράφων Αυτήν την Παρασκευή, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, στο σταθμό του Μετρό ”Ελληνικό”, ερευνητές του ΣΕΩΚ παρουσιάζουν σε μικρούς και μεγάλους επιστημονικά όργανα που χρησιμοποιούνται στο ύπαιθρο, μαζί με φωτογραφίες από το πεδίο της εργασίας τους. Η παρουσία μας  εντάσσεται στη δράση Mind the Lab. Σας περιμένουμε!
Συμμετοχή του ΣΕΩΚ στο summerschool που διοργανώνει το Ερευνητικό Πρόγραμμα Erasmus+ «3DTeLC: Bringing the 3D World into the Classroom: a New Approach to Teaching, Learning and Communicating the Science of Geohazards in the Terrestrial and Marine environments», στη Σαντορίνη, 12-21 Οκτωβρίου.
Προσφορά εργασίας /
Μεταπτυχιακών σπουδών / Υποτροφίες
Θέσεις Γεωλόγου Ωκεανογράφου και Χημικού Ωκεανογράφου στο πανεπιστήμιο της South Florida.
Απαραίτητο προσόν και για τις δύο θέσεις: Διδακτορικό στον ανάλογο κλάδο.
Περισσότερα εδώ.
Έξι υποτροφίες σε μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στο εξ αποστάσεως αγγλόφωνο Πρόγραμμα «MSc in Sustainable Agriculture and Business».
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Χορήγηση έκπτωσης στα μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για την παρακολούθηση επιμορφωτικών σεμιναρίων με τίτλο «Βιολογικές Εφαρμογές & Διδακτική της Βιολογίας» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Συνέδρια / Σεμινάρια / Συναντήσεις Συνέδριο με θέμα Marine Research and Knowledge in support of Policy Making and Society, στις 25 Οκτωβρίου 2018 , στο Ponta Delganda, Azores. Διοργάνωση: EurOcean.
Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ) ανακοινώνει ότι από τον Οκτώβριο 2018 θα οργανώσει για τους/τις φίλους/ες του νέα τμήματα δωρεάν εκμάθησης της ρωσικής, της ιταλικής, της γαλλικής, της ισπανικής και της γερμανικής γλώσσας.
Καταληκτική ημερομηνία: Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018.
Περισσότερα εδώ.

Newsletter Ιουλίου 2018

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ωκεανογράφων
Λόγω των δυσάρεστων στιγμών που ζούμε αυτό τον καιρό, αντί ευχών για καλό καλοκαίρι, επισυνάπτουμε διαδραστικό χάρτη που βρήκαμε στο διαδίκτυο* με τα σημεία στα οποία μπορούμε να προσφέρουμε πράγματα στους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής, ή να βοηθήσουμε ως εθελοντές όπου χρειάζεται. Με την ευκαιρία, να σας θυμήσουμε ότι λόγω των συνεχώς αυξημένων αναγκών για αίμα, λόγω καλοκαιριού, καλό θα ήταν όσοι και όσες μπορούν να δώσουν αίμα, να το κάνουν στα αντίστοιχα νοσοκομεία.
Ο χάρτης είναι προσβάσιμος εδώ
*ο χάρτης με τα σημεία βρέθηκε εδώ

Το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ωκεανογράφων


Newsletter Μαΐου 2018

Προσφορά εργασίας /

Μεταπτυχιακών σπουδών

Θέση PhD στο Sorbonne University, Paris, στο αντικείμενο των υποθαλάσσιων κατολισθήσεων στην Alboran Sea.
Καταληκτική ημερομηνία: Τέλος Μαΐου 2018.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Τριετής θέση PhD στο La Rochelle της Γαλλίας, με αντικείμενο «Hydro-sedimentary dynamics of the pre-littoral zone».
Καταληκτική ημερομηνία: 4/06/2018.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Θέση PhD στο Μόναχο, Γερμανία, στο αντικείμενο biodiversity and genome informatics, μέσω του προγράμματος IGNITE (Marie Curie).
Καταληκτική ημερομηνία: Τέλος Μαΐου 2018.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Διετής θέση PostDoc στο Lyell Centre, Heriot-Watt University, Edinburgh, Σκωτία, με αντικείμενο marine biology.
Καταληκτική ημερομηνία: Τέλος 8 Ιουνίου 2018.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Συνέδρια / Σεμινάρια / Συναντήσεις Στα πλαίσια του προγράμματος Interreg MED PELAGOS (Promoting innovative nEtworks and cLusters for mArine renewable energy synerGies in mediterranean cOasts and iSlands), την Παρασκευή 25 Μαϊου 2018 θα πραγματοποιηθεί Workshop με θέμα “Spatial planning, Coastal Zone management and social acceptance of MRE”. Θα διαρκέσει από τις 09.00 έως τις 13.00 και θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης, Ακαδημίας 50 (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων).
Ο Πρόεδρος του ΣΕΩΚ, καθηγητής Σεραφείμ Πούλος, θα συμμετάσχει με την παρουσίαση με θέμα: Beach zone sustainability and the development of offshore wind mills, as aspects of spatial planning and integrated coastal zone management
Θα βρείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ.
Συνέδριο με τίτλο «Marine sands as a precious resource», 1η Ιουνίου 2018, Museum of Natural Sciences, Vautierstraat 29, Brussels.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με εγγραφή πριν τις 26 Μαΐου.

Newsletter Απριλίου 2018

Προσφορά εργασίας /

Μεταπτυχιακών σπουδών

Η εταιρία Weathernews, με έδρα τη Δανία προσλαμβάνει επιστήμονα για την πλήρωση της θέσης «Marine Weather Risk Communicator (Weathernews Europe)». Η θέση είναι για ένα χρόνο, με πιθανότητα ανανέωσης ή και μόνιμης θέσης.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Τετραετής θέση PhD για Βιολόγους, Περιβαλλοντολόγους και Θαλάσσιους επιστήμονες, στα πλαίσια του προγράμματος «Autonomous and cabled underwater sensor networks applied to remote monitoring of biological indicators» με έδρα τη Βαρκελώνη.
Καταληκτική ημερομηνία: 18 Ιουνίου 2018.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Διετής θέση PostDoc στο Πανεπιστήμιο της California για Επιστήμονες του Περιβάλλοντος.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Συνέδρια / Σεμινάρια / Συναντήσεις Ο Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων και η Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής διοργανώνουν Σεμινάριο Βασικών Αρχών Ναυαγοσωστικής – Πρώτων Βοηθειών την Τετάρτη 9 Μαΐου, 16:15 – 18:00 στο Αμφιθέατρο Δρακόπουλος, 1ος όροφος Tμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, ΕΚΠΑ, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.
Η παρακολούθηση του Σεμιναρίου είναι δωρεάν για κάθε ενδιαφερόμενο/η, με ελεύθερη συνεισφορά για την κάλυψη των εξόδων των Εκπαιδευτών
Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Δείτε την αφίσα του Σεμιναρίου εδώ.
Ακολουθήστε και κυκλοφορήστε την εκδήλωση στο Facebook εδώ.
Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία GIS διοργανώνουν στο ΓΠΑ τον μήνα Μάιο 2018, κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων – συζητήσεων και διαδραστικών παρουσιάσεων – συμμετοχών με γενικό θέμα: «Γεωχωρικές Προσεγγίσεις και Εξελίξεις στη Γεωργία και στο Περιβάλλον»
Δείτε το πρόγραμμα εδώ.
Διάφορα Δείτε εδώ την τελική μελέτη του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. για τις επιπτώσεις της ρύπανσης που προκλήθηκε από το ναυάγιο του Δ/Ξ “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”, Ν.Π. 11763, στο Σαρωνικό Κόλπο.
Δείτε την πλατφόρμα ODYSSEA, μία υπηρεσία που σχεδιάστηκε με τη συμμετοχή 28 συμμετεχόντων εργαστηρίων από 14 χώρες (6 εκτός Ε.Ε.), με σκοπό να παρέχει εξατομικευμένη πληροφόρηση σε θέματα επιχειρησιακής πρόγνωσης καιρού και συνθηκών της θάλασσας σε επιχειρήσεις με δραστηριότητα στη θάλασσα.
Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ναυτικής Αεροπορίας διοργανώνει διάλεξη με θέμα “Κύματα Τσουνάμι μέτρα προστασίας” την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00 στην αίθουσα «Ρήγας Φεραίος» του Πολεμικού Μουσείου, με διαλέκτη το μέλος του ΕΣΝΑ Υποναύαρχο (εα) Συμεών Κωνσταντινίδη, πτυχιούχο Ωκεανογραφίας – Μετεωρολογίας.
Το Pint of Science έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα  ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται σε 21 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε μέρα, από τις 14 έως τις 16 Μαΐου, 5 bar στην Αθήνα, εκτός από ποτά θα προσφέρουν και επιστημονική γνώση από τις 19:00 μέχρι τις 23:00, με ελεύθερη είσοδο.
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.